Exempel på att använda VPN vs Proxy

Som ett trivialt exempel, tänk dig att du vill se dina lokala fotbollshjältar ta på sina rivaler i en hemmamatch men kan inte göra det till arenan.

De flesta regionala lag blockerar eller “blackout” tillgång till sin hemregion från att titta på hemmamatcher på TV eller online. Detta är utformat för att få människor att delta i spelet personligen. En full stadion ser bra ut på kameran och fyller kassakistorna.

Vissa människor har inte lyxen att delta i evenemang personligen, så tillsammans kommer VPN för att ta itu med problemet med magi att titta på nätet. Någon i en annan region kan njuta av spelet utan att blockeras. Nu verkar du också vara från någon annanstans när du använder en VPN. Spelet på!

När du använder en proxy övervakar och registrerar din Internet-handling fortfarande och registrerar allt du gör online. Oavsett om du surfar, streamar, torrenting eller bara läser e-post, är ingenting säkert eller privat.

Okej, det är lugnt. Låt oss gå igenom denna Stort megatest av vpn-tjänster som gör dig anonym på nätet förklaring med den utlovade beskrivningen med din anonyma resa till köpcentret.
Kryptering döljer dina data

Vad detta innebär är att innan du lämnar huset för köpcentret, oskärpa VPN ditt utseende. Du blir så suddig att ingen, oavsett om de är dina grannar, din mamma på övervåningen, eller ens CIA spooks i den svarta van ner för gatan, kan se vem som lämnar.