Billiga VPNs vs. gratis VPN

Om du letar efter en billig VPN-lösning, kan det låta rimligt att välja en gratis VPN. De flesta VPN-experter och granskare kommer bara att säga att detta är en dålig idé. Vi är här för att berätta exakt varför du inte bör använda en gratis VPN och vi kommer att ytterligare Visa de kolossala skillnaderna mellan billiga VPN och gratis VPNS.se.

Först, låt oss få något ur vägen: det finns ingen sådan sak som en fri VPN. Att driva ett stort globalt nätverk som är snabbt, tillförlitligt och säkert kostar pengar. VPN-leverantörer som inte ber om pengar i utbyte mot sina tjänster har alternativa finansieringskällor och kan till och med lura och utnyttja sina användare på olika sätt. Dessutom uppfyller dessa tjänster i allmänhet inte branschstandarderna, de håller dig inte säker och Anonym, och de är ofta inte legitima. Låt oss stödja dessa påståenden med kalla, hårda fakta.

De 10 bästa VPN-tjänsterna

I 2016, University of New South Wales, University of California, Berkeley, och Commonwealth Scientific och industriell forskning organisation genomförde en forskning som omfattade 283 gratis VPN-tjänster som erbjöd Android Apps. Här är de chockerande och oroande resultat:

80% av apparna begärde åtkomst till användarnas privata data, inklusive textmeddelanden och uppgifter från Google-kontot.
38% av apparna infekterade användarnas enheter med malware;
18% av tjänsterna krypterar inte användarnas trafik;
16% av tjänsterna fungerade inte servrar utan dirigerade trafik genom andra användare.
84% av apparna läckte IPv6-trafik och 66% av dem läckte DNS-trafik.

Alla dessa tjänster hävdade att de var säkra och hade minst ett 4-stjärnigt betyg på Google Play. Detta innebär att även om du väljer den mest populära gratis VPN som har installerats av en miljon användare, får du bara vara en av en miljon människor vars integritet inte är skyddad, vars personliga information samlas in och används för okända ändamål , och vars enheter är smittade med malware och används för att dirigera trafiken av andra användare som kan göra något olagligt. Det värsta av allt är att du inte vet vad dessa tjänster gör med dina data och enheter. De kränker din integritet samtidigt som de påstår sig skydda den.